NLP workshop voor schoolmaatschappelijk werker/jeugdzorgwerker/leerkrachten

Je krijgt NLP strategieën en technieken aangereikt die je in kind (ouder) gesprekken kan inzetten. Met behulp van deze strategieën en technieken krijg je nog meer inzicht hoe het komt wat ze doen, dat ze doen en hoe je met deze technieken hun gedrag positief kan beïnvloeden.

Kinderen hebben een eigen strategie bij een bepaald gedrag ontwikkeld. Een strategie die eerder probleemoplossend werkte maar nu niet meer effectief is. Met behulp van NLP technieken kun je kinderen (ouders) met de juiste woorden in hun eigen denk/leerstijl naar hun eigen oplossingen sturen. Daarbij wordt het gedrag positief beïnvloed.

Je leert nog meer een positieve en oplossingsgerichte kijk te geven op het verbale en non-verbale gedrag van de ander, waardoor de ander zich steeds meer bewust wordt van de invloeden die zijn eigen zintuigen, gedachten en gevoelens opleveren. Dit biedt een helpende hand om anders naar de gebeurtenissen en ervaringen te kijken, zodat zij er in de toekomst op een andere manier mee om kunnen gaan. Je maakt namelijk gebruik van de mogelijkheden en de kracht van het kind.

De workshop heeft een interactief programma waarbij theorie, demonstraties en het in praktijk brengen van de aangeleerde strategieën afwisselend plaatsvinden. Je ziet en hoort hoe de verschillende technieken worden toegepast en daarna ga je zelf aan de slag door te oefenen met je mede cursisten.

De NLP workshop is een interactieve workshop, die gelijk inzetbaar is want communiceren doe je de hele dag, toch?

Ga naar het Contactformulier voor een vrijblijvende informatie- en/of offerteaanvraag.